Dashboard Sociaal
Profiel Inzicht in de maatschappelijke opgave, oftewel de vraag/behoefte vanuit de samenleving, wordt verkregen aan de hand van gegevens die van geheel Nederland tot op buurtniveau zijn verzameld uit openbare bronnen van CBS, GGD, DUO en RIVM. Deze gegevens worden vervolgens vergeleken met die van andere gemeenten. Het sociaal profiel geeft basisinformatie en is en gesprekstool voor partners, burgers en de professionals uit de eigen organisatie en helpt bij prioritering en “richten van het beleid” in het sociaal domein.
Themadashboard Opgroeien
Het Dashboard opgroeien geeft op basis van openbare bronnen zoals CBS, DUO, Vektis en GGD/RIVM een verdere verdieping in het thema 'opgroeien’ en de jeugdigen van een gemeente. Hierbij wordt een benchmark uitgevoerd met andere gemeenten. Te gebruiken voor hervormingsagenda jeugd, doelgroep analyses voor jeugd-, onderwijs- en gezondheidsbeleid, basis voor ontwikkeling gerichte interventies per doelgroep en/of wijk.
Themadashboard Veerkracht
Het Dashboard veerkracht geeft op basis van openbare bronnen zoals CBS, Vektis en GGD/RIVM een verdere verdieping in het thema 'veerkracht’ en zelfredzaamheid van volwassenen/huishoudens van een gemeente. Te gebruiken voor doelgroep analyses met betrekking tot armoede, brede welvaart, gezondheid, zorgconsumptie en participatie van inwoners als basis voor ontwikkeling gerichte interventies per doelgroep en/of wijk.
Themadashboard Vitaliteit
Het Dashboard Vitaliteit geeft op basis van openbare bronnen van CBS, Vektis en GGD/RIVM een verdere verdieping in het thema 'vitaliteit’ en de ouderen van een gemeente. met onderwerpen als fysieke gezondheid, mentale gezondheid en zorggebruik Te gebruiken voor doelgroep analyses en basis voor b.v. wonen-zorg welzijnsplannen voor ouderen.
Themadashboard Wonen / woonomgeving + Sociale Wijk kaart
Gedetailleerd inzicht in buurten en wijken wordt verkregen door gegevens te analyseren op basis van openbare bronnen, De verzamelde informatie omvat gegevens over voorzieningen, wonen, de woonomgeving en veiligheid/leefbaarheid. Daarnaast bestaat de optie om zelf data aan te leveren om deze te visualiseren op een kaart, bijvoorbeeld met betrekking tot buurtinitiatieven of incidenten. Te gebruiken voor integrale analyses wijken t.b.v. herstructurering/veiligheid en wijkaanpak, ondersteuning samenwerking partners, het bepalen van interventies en herkennen van trends.